סמלי איטליה
תרבות באיטליה אומנות באיטליה טבע באיטליה בילויים באיטליה

איטליה>אוכל ובילויים>המטבח האיטלקי

אזורים באיטליה
טיסות זולות לאיטליה
טוסקנה
סיציליה
חבל קאמפאניה
אזור האגמים
הדולומיטים
רומא
ונציה
מילאנו
פירנצה
מידע על איטליה
רקע כללי
לאן לטייל
תחבורה
קניות
אוכל ובילויים
אתרי שותפים
מדריך טיולי תרמילאים
מדריך לחופשה בישראל
מדריך לחופשות יוקרה
מדריך לחופשות משפחתיות
מדריך לחופשה באירופה
מדריך לחופשות קיץ זולות
הצעות לחופשות בטן גב
מדריך חופשות סקי











תעודת זהות
מקורות מידע נוספים
טלפונים חשובים
כרטיסי הנחות
שיחון איטלקית
ביטחון בעת החופשה
סופרמרקט
השכרת רכב באיטליה
תקשורת עם מקומיים
מידע לתייר
סטודנטים
שירותים ציבוריים
הפסקת צהריים
תכנון הטיול לאיטליה
מה תעדיפו לאכול באיטליה ?
בשר
פסטה
פיצה
פירות ים

campaniafood226X150 copyהמטבח האיטלקי זכה לפירסום עולמי. כל מקום שמכבד את עצמו מחזיק לפחות במסעדה איטלקית אחת. עם זאת, רק באיטליה תזכו לטעום את המטבח האיטלקי על כל גווניו ואזוריו. המטבח האיטלקי ככלל מזוהה בעיקר עם פסטות, פיצות וגלידות, גבינת פרמז'ן, גבינת מוצרלה, רוטב בולונז (ממחוז בולוניה), רוטב פסטו, רוטב אלפרדו, קפה מקיאטו, ליקר לימנצ'לו, ליקר אמרטו ויין.

ברומא אפשר למצוא אוכל טוב כמעט בכל פינה. העיר הענקית הזו נותנת ייצוג מכובד לכל סוגי המטבחים הידועים, וכמובן שבכל פינה תוכלו למצוא את המאכל שהוא תחום ההתמחות האיטלקי; פיצות ופסטות.

קאמפאניה כמו כל אזור אחר באיטליה מציע מבחר של פאסטות ויינות. פיצה נפוליטאנה היא מותג מוכר. כמו כן ניתן להנות כאן ממרק דגים, ספגטי בעגבניות ולקנח בגלידה SPUMINO ובכוסית לימונצ'לו (ליקר לימונים) שנמכר כאן בכמויות אדירות שמוסברות במטעי הלימונים הרחבים שמכסים חבל ארץ זה.

חבל הדולומיטים הוא מאד תיירותי כך שאין כל בעיה לאתר כאן מסעדות ובתי קפה. השילוב של שתי התרבויות שמאפיין את האזור מוצא את ביטויו גם בתחום הקולינארי שמרבית ההיצע ניתן לשייכו למטבח האיטלקי (פיצות, פאסטות) או למטבח הגרמני (נקניקיות, בשרים).

טוסקנה מזוהה יותר מכל עם יין הקיאנטי Chianti, האזור בו מופק מזה מאות שנים היין הזה (וגם שמן הזית הידוע) נמצא מדרום לפירנצה, בין פירנצה לסיינה.

ישנם מספר מוקדים גסטרונומיים שסיציליה התפרסמה בזכותם: אלכוהול: מרסלה (Marsala) הינה עיירה אשר התפרסמה בשל היין האיכותי שלה, יין מרסלה. זהו יין מתוק מאוד הנחשב למעדן לאניני טעם. ליקר השקדים אמרטו אף הוא תולדה של תרבות סיציליאנית.
דגים: בשוק וויצ'רה בפלרמו ניתן למצוא את הדגים הטריים ביותר בסיציליה וכמובן שהחופים הרבים ועיירות הדייגים המתוקות הביאו עימם בישול אשר מערב פירות ים ודגים. גבינה: עוד שימוש נפוץ בסיציליה הוא השימוש בגבינת ריקוטה, גבינה חביבה במיוחד באזור. "קנולי" הוא קינוח מסורתי שמבוסס על טהרת גבינת הריקוטה. מנה נוספת העושה שימוש במאכל הוא "הקסטה הסיציליאנית". מתוקים: סיציליה היא גם ווירטואוזית בתחום המרציפן וניתן לאתר בכל מקום מרציפנים בשלל צורות וצבעים. אולם המרציפנים מחווירים לעומת הגלידה הסיציליאנית שצברה לה שם עולמי.

 

 

קישורים ממומנים
מבצע השבוע !

מסעדות באיטליה

גיאוליטי / Giolitti
גלידרייה ברומא ...
דל טוסקאנו / Dal Toscano
מסעדת בשרים ברומא ...
מריו / Mario
מסעדה מקומית בפירנצה ...
טברנה דל ברונזיו / Taverna del Bronzino
מסעדה יוקרתית בפירנצה ...
לכתבות נוספות  >>











שעון מקומי
שעון ישראל
דף הבית | אודות | הצהרת פרטיות | תנאי שימוש באתר | מפת אתר | פרסם אצלנו | צור קשר
נקסטרגט אינטראקטיב - קידום אתרים Enhanced By   |   אפסייט בניית אתרים Powered By
Designed by Duck Design   |   נטריפ מידע תיירותי Info By    |    רכבות באירופה