סמלי איטליה
תרבות באיטליה אומנות באיטליה טבע באיטליה בילויים באיטליה

איטליה>סיציליה>המטבח הסיציליאני

אזורים באיטליה
טיסות זולות לאיטליה
טוסקנה
סיציליה
חבל קאמפאניה
אזור האגמים
הדולומיטים
רומא
ונציה
מילאנו
פירנצה
מידע על איטליה
רקע כללי
לאן לטייל
תחבורה
קניות
אוכל ובילויים
אתרי שותפים
מדריך טיולי תרמילאים
מדריך לחופשה בישראל
מדריך לחופשות יוקרה
מדריך לחופשות משפחתיות
מדריך לחופשה באירופה
מדריך לחופשות קיץ זולות
הצעות לחופשות בטן גב
מדריך חופשות סקי











תעודת זהות
מקורות מידע נוספים
טלפונים חשובים
כרטיסי הנחות
שיחון איטלקית
ביטחון בעת החופשה
סופרמרקט
השכרת רכב באיטליה
תקשורת עם מקומיים
מידע לתייר
סטודנטים
שירותים ציבוריים
הפסקת צהריים
תכנון הטיול לאיטליה
מה תעדיפו לאכול באיטליה ?
בשר
פסטה
פיצה
פירות ים

sicilian kitchen226X150 copy
ישנם שני סטריאוטיפים על סיציליה שקשה להפריכם. האחד הוא שהיא מולדת המאפיה. השני הוא שהיא מעוז קולינארי מבין הטובים בעולם. ישנם מספר מוקדים גסטרונומיים שסיציליה התפרסמה בזכותם:

אלכוהול
מרסלה (Marsala) הינה עיירה אשר התפרסמה בשל היין האיכותי שלה, יין מרסלה. זהו יין מתוק מאוד הנחשב למעדן לאניני טעם. ליקר השקדים אמרטו אף הוא תולדה של תרבות סיציליאנית.

דגים

בשוק וויצ'רה בפלרמו ניתן למצוא את הדגים הטריים ביותר בסיציליה וכמובן שהחופים הרבים ועיירות הדייגים המתוקות הביאו עימם בישול אשר מערב פירות ים ודגים.

גבינה

עוד שימוש נפוץ בסיציליה הוא השימוש בגבינת ריקוטה, גבינה חביבה במיוחד באזור. "קנולי" הוא קינוח מסורתי שמבוסס על טהרת גבינת הריקוטה. מנה נוספת העושה שימוש במאכל הוא "הקסטה הסיציליאנית".

מתוקים
סיציליה היא גם ווירטואוזית בתחום המרציפן וניתן לאתר בכל מקום מרציפנים בשלל צורות וצבעים. אולם המרציפנים מחווירים לעומת הגלידה הסיציליאנית שצברה לה שם עולמי.

אתר אינטרנט: www.bestofsicily.com/food.htm
 

קישורים ממומנים
מבצע השבוע !











שעון מקומי
שעון ישראל
דף הבית | אודות | הצהרת פרטיות | תנאי שימוש באתר | מפת אתר | פרסם אצלנו | צור קשר
נקסטרגט אינטראקטיב - קידום אתרים Enhanced By   |   אפסייט בניית אתרים Powered By
Designed by Duck Design   |   נטריפ מידע תיירותי Info By    |    רכבות באירופה